ΚΟΛΧΙΚΟ TV

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Ο ΓΙΩΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΧΙΚΟ


Αρχίζουν τα προεόρτια για την ιερά πανήγυρη του Κολχικού και της Αγίας Παρασκευής.

Θα τραγουδήσει ο Γιώτης Γαβριηλίδης ποντιακά στο Κολχικό
Ο πολιτιστικός Συλλογος Βαλαχτσια θα
παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακό φαγητό. Καλό είναι να επισκευθούμε και το Λαογραφικό Μουσείο του Κολχικού " Η Βαλάχτσια " για να μάθουμε την ιστορία μας. Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε απο 18 Ιουλίου μέχρι 27 Ιουλίου.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ στο Κολχικο!

Λειτουργεί η μονάδα της κτηνιατρικής σχολής στο Κολχικό μέσα σε σύνχρονες εγκαταστάσεις . Πρόκειται για μια μονάδα και μια κλινική η οποία στεγάζεται σε προβατοστάσιο σε μια έκταση 3500 τ.μ. Διαθέτει υπερσύνχρονο αρμεχτήριο καθως και βοηθητικούς χώρους. Η μονάδα θα δεχεται και ζώα απο την περιοχή του Λαγκαδα.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΕΥΓΕΝΕΙΑ 2009



Σε ένα μεγάλο πολιτιστικό πανηγύρι εξελίχθηκε τελικά η εκδήλωση Ευγένεια 2009.


Μέσα απο ατελίωτους χορούς απο ποντιακά τραγούδια αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση του καιρού , να λέμε ευχαριστώ που δεν μας εβρεξε , τον κουραστικό αγώνα όλων των ανθρώπων που συμμετείχαν στην εκδήλωση για να βγεί σωστά και όμορφα . Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ και τα Ευγένεια είναι πλέον θεσμός για το Κολχικό αλλά και την περιοχή του Λαγκαδά. Το Σάββατο απηύθηνε χαιρετισμό ο Δημαρχος Λαγκαδά . Καραγιάννης Ιωάννης αλλά παρών στην εκδήλωση ηταν και ο Νομάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Την Κυριακή μας διασκέδασαν με νησιώτικους χωρούς της Κέρκυρας συγκρότημα απο το νησί αλλά και Κρητικά και διάφορα άλλα συγκροτήματα απο τα Γιαννιτσά και τον Μονόλοφο με Ποντιακά . Επίσης χόρεψε ο Σύλλογος Βαλάχτσια του Κολχικού αλλά και τα χορευτικά του Ποντιακού Συλλόγου Κολχικού. Ελπίζουμε και του χρόνου να πραγματοποιηθεί παρόμοια εκδήλωση.